Hålogaland Teater

Hålogaland Teater er regionteatret for Troms og Finnmark, og ble grunnlagt i 1971. Vi holder til i vårt flotte teaterbygg på Teaterplassen i Tromsø. Bygget stod ferdig i 2005.

Teatret har to moderne teatersaler, en kafèscene og en prøvesal. Teknisk stab, administrasjonen og skuespillerne utgjør til sammen 72 årsverk, og sammen jobber vi for å skape godt og grensesprengende teater for vårt publikum.

Turné
Vi reiser på turné i Troms og Finnmark med flere av våre forestillinger. Vi har 15 faste spillesteder i de to fylkene, med dyktige lokale arrangører som legger til rette for at publikum skal få se forestillingene våre. Målet vårt er å gi et bredt teatertilbud til publikum i turnéområdet i løpet av året. Vi ønsker oss også flere teater-kontakter på alle våre spillesteder.

Ditt besøk
Hålogaland Teater ligger på Teaterplassen 1 i Tromsø, like ved Framsenteret og Polaria. Billetter kjøpes på internett, på telefon eller direkte på Aurora Kino Fokus. Du kan også kjøpe billetter på teatret en time før forestilling. Teaterkafeen har åpent før og etter forestilling. Teatersalene har egne plasser for rullestolbrukere, og vi har teleslynger til utlån for hørselshemmede.

Barn og unge
Hvert år lager Hålogaland Teater flere forestillinger for barn og unge. Vi samarbeider med Den kulturelle skolesekken om å få vist disse til skoleelever i Tromsø og i vårt turnéområde. Vi har også egne skoletilbud og lager undervisningshefte til flere av våre forestillinger. Vi har også vårt eget barneteater, Lille Hålogaland Teater.