Verdens Beste Filmfestival

Kvalitetsfilm for de minste

Barnefilmfestivalen Verdens Beste ble etablert i 2013, og arrangeres av Tromsø Internasjonale Filmfestival, sammen med Aurora Kino.

Festivalen hadde et besøk på 5700 det første året. Verdens Beste formidler internasjonal kvalitetsfilm for barn mellom 2 og 13 år, og har barn med i både planlegging og avvikling av festivalen. Verdens Beste gir også et faglig tilbud til filmbransjen som arbeider med barnefilm. I 2013 hadde vi blant annet faglige seminarer med Oscar-vinneren Brenda Chapman som har regissert animasjonsfilmen MODIG. I 2014 hadde vi seminaret "Regi av barn" med foredrag av blant andre de norske regissørene Torun Lian ("Bare skyer beveger stjernene") og Erik Svensson ("Natt til 17.") og den svenske Catty Edfeldt, som har vært med å lage blant annet "Ronja Røverdatter" og "Mitt liv som hund".

Verdens Beste – Tromsø Barnefilmfestival 2017 arrangeres 7.-11. juni.


FILMPROGRAM
Verdens Beste skal presentere internasjonal kvalitetsfilm for barn, både live action og animasjon, både langfilm og kortfilm. Programmet vil bestå av ca. 30 filmer.

Hele programmet finner du her


MÅLGRUPPE
Hovedmålgruppa for festivalen er barn i grunnskolealder (6-13 år), men det blir også visninger for de aller minste.


AKTIVITETER
I tillegg til å se film på festivalen, får barna møte filmskapere, delta i filmrelaterte aktiviteter og kurs.


FOR BARN – MED BARN

Medvirkning er viktig på VERDENS BESTE. Derfor er barn med i arrangementskomiteen, som frivillige, og i juryen som skal kåre de beste filmene under festivalen.

FORHÅNDSSALG AV BILLETTER OG FESTIVALPASS:

Billetter og festivalpass kjøpes via internett på www.verdensbestefilm.no, aurorabillett.no, på billettautomatene på Jekta og i billettluka på Aurora kino Fokus.

UNDER FESTIVALEN:

Aurora kino Fokus
Åpningstid billettluke:
Onsdag 7. juni – fredag 9.juni kl. 0900 – 2115.
Lørdag10.juni - søndag.11. juni kl. 11.30 – 21.15

Verdensteatret kino

Det vil være billettsalg til hele festivalen ½ time før alle visninger.

Billetter til visninger på Verdensteateret kan også kjøpes i baren på Verdensteatret i caféens åpningstider.

PRISER
Festivalpass/armbånd
kr. 350,-
Familiefestivalpass
kr. 1050,- (4 personer)
Gir adgang til alle ordinære forestillinger + åpningsforestilling og åpningsfest.
COOP-tilbud:

Familiefestivalpass kr. 900,- (4 personer)

Enkeltbillett kr. 85,-
Gruppebillett
kr. 280,- (4 personer)
Åpningsforestilling
kr. 110,- (film + åpningsfest)

Akkreditering kr. 500,- (gir adgang til alle seminarer og filmer i programmet)

Festivalpass gir adgang til Barnefilmklubbens visning lørdag og iTromsøs visning søndag. Adgang til Barnefilmklubbens visning kan kun kjøpes på Verdensteatret før forestilling.
iTromsøs visning selges rabattert til iTromsø-lesere.

Har du kjøpt festivalpass/armbånd? Du må likevel hente ut billett til hver forestilling du vil se – så klart uten ekstra kostnad. Du kan hente ut én billett per forestilling, så lenge det er billetter igjen, akkurat som andre billettkjøpere. Billetten kan hentes ut på forhånd fra og med billettsalget åpner. For at billetten skal være gyldig, må du kunne vise fram festivalpass i billettkontrollen.

ALDERSGRENSE
På Verdens Beste er det filmer som passer for barn i alle aldre. Vi har merket filmene i programmet med aldergrense samt vår anbefaling om hvilken aldersgruppe filmene passer for. Merk: barn i følge med voksen kan være tre år yngre enn aldersgrensen.