Nordlysfestivalen

For 29.gang inviterer Nordlysfestivalen publikum til store kulturelle opplevelser i Tromsø 29.jan-7. feb

For 29.gang inviterer Nordlysfestivalen publikum til store kulturelle opplevelser i Tromsø i månedsskifte januar-februar. Festivalen har utviklet seg fra å være en liten klassisk festival til å favne bredt musikalsk i sjanger, men fortsatt med det klassiske i bunnen.

Da vi startet opp for 29. år siden, ble festivalen arrangert på et tidspunkt som var helt dødt i Tromsø, sier festivalsjef Øyvind Bakkeby Moe. Nordlysfestivalen, og Tromsø Internasjonale Filmfestival har vært med på å bane vei for å se kultur som næringsutvikling. Nå er januar og februar to av de mest innholdsrike kulturmånedene i Tromsø, og publikum liker hva de får servert.

Vi har hatt jevn publikumstilstrømning, og satt ny publikumsrekord i fjor med nesten 10.000 besøkende, sier Bakkeby Moe. Med lokale, regionale, nasjonale og internasjonale artister i verdensklasse gleder jeg meg til å invitere tromsøværingene til festival, sier han.

Med 42 arrangementer på 10 scener over 10 dager – er det noe du vil trekke frem fra programmet?

Spesielt med årets festival, er at vi har hentet de beste danserne til en ballettgalla som mangler sidestykke i Norge. Dansere i verdensklasse fra bl.a. Bolsjoj, La Scala, Staatsballett Berlin og The American Ballett Theatre vil vise utdrag fra forskjellige forestillinger. Ellers tenker jeg Valentina Lisitsa, vil høste stor applaus når hun vil presentere en lang rekke av klavermusikkens fremste og mest kjente verk, sier han.

Andre godbiter på programmet er radarparet Gisle Børge Styve og Heine Totland som har arbeidet sammen siden de fant tonen i Ivar Dyrhaugs «Beat for beat» -program på NRK for snart femten år siden, og så skal vi sammen med Samisk Uke arrangere festkveld med Mari Boine på Samefolkets Dag.

Gratis Lunsjkonserter
Hver dag inviteres publikum til gratiskonserter både på Teaterkafeen på Hålogaland teater og i de trivelige stuene på Skansen. Velkommen!

Les mer detaljert om programmet på www.nordlysfestivalen.no