Kulturnatta 2016

7. oktober i Tromsø

7.oktober 2016 arrangeres Kulturnatta Tromsø for tredje gang! Alle gode ting er tre!

Kulturnatta Tromsø skal være en kveld og natt der kulturinstitusjoner og -arrangører inviterer til utvidet åpningstid, arrangementer og en kikk bak kulissene. Tromsøpublikummet får i løpet av en eneste kveld erfare mengden og mangfoldet av kulturtilbudene i Tromsø. Helt gratis!

Med Kulturnatta Tromsø ønsker vi å skape oppmerksomhet omkring de kulturtilbudene som er å finne i Tromsø året igjennom. Tromsø er en by med en imponerende portefølje av festivaler som hver på sitt felt høster både nasjonal og internasjonal anerkjennelse, samtidig som byen har en rekke kontinuerlige kulturtilbud av høy kvalitet. Men hvor godt kjenner den gjengse Tromsøborger tilbudene som finnes? Oppfordringen til publikum er å oppsøke et tilbud i byen de aldri før har benyttet.

For kulturlivet i Tromsø er dette en ulik mulighet til å samarbeide om et omfattende arrangement, på tvers av tradisjonelle fagmiljøer. Alle byens kulturinstitusjoner er invitert til å delta, være offentlige eller private, foreninger og andre aktører som ønsker å delta.

Kulturnatt er et internasjonalt konsept som hadde sin begynnelse i Lund i Sverige i 1984. København lot seg inspirere av Lund, og arrangerte sin første kulturnatt i 1993. Siden har Kulturnatten spredt seg til Europa og til hele verden. Berlin har sin “Lange Nacht der Museen”, Paris sin “Nuit Blanche” og Roma har sin “Notte Bianca”.

Kulturnatta Tromsø er støttet av Tromsø kommune og Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge.