Folk i Tromsø

Lager små portrettfortellinger av Tromsøværinger

Finske Markku Kähkönen er mannen bak den populære facebooksiden Humans of Tromsø, der han tar bilder, og  lager korte portretthistorier av fremmede som han møter på gata. 

Facebook siden er inspirert av den amerikanske bloggen Humans of New York.

Markku fikk ideen da han flyttet til Tromsø, og synes det er en fin måte å bli kjent med folk i byen. Jeg synes Tromsøværinger generelt er veldig åpne, og jeg får veldig sjelden nei når jeg spør om jeg får intervjue noen, sier han.

Motivasjonen er å få folk glade.

Jeg starter å stille noen åpne spørsmål, og så ender det som oftest med et fint sitat. Møtene med fremmede på gata i Tromsø gjør meg glad, og jeg husker best de historiene som har fått meg til å le.

Markku flytet sammen med kona og datteren til Tromsø for 18 måneder siden. Opprinnelig skulle de bare være et semester, men de trives så godt at de vil bli en stund til. For tiden holder Markku på med et bokprosjekt og har derfor ikke vært like aktiv på facebooksiden, men han ønsker å fortsette med fotograferingen og intervjuene. Det er hobbyen min, og jeg trives godt med å jobbe med foto, tekst og sosiale medier sier han.