FNs Verdens Miljødag 5. juni 2018

 

Kom og vær med på markeringen av FNs Verdens Miljødag i sentrum den 5. juni! Markeringen vil finne sted fra kl. 10.30 til 1600 på Stortorget og i Storgata ved Kirkeparken. 

Årets tema for miljødagen er «Begrens plastforurensningen». I den forbindelse gir vi i samarbeid med Remiks ut gratis flotte miljønett i bomull. Vi inviterer ungdoms- og videregående skoler og kjører en online quiz basert på FNs 17 bærekraftsmål. Publikum og besøkende er også hjertelig velkomne til å delta på quizen eller slå av en prat med noen av bidragsyterne som befinner seg på Stortorget og i Storgate ved Kirkeparken. 

Hovedpartner Remiks har egen miljøstasjon for innsamling av småelektronikk på Stortorget. Her finner du også PEK (Plast, Etikk, Kunnskap) med egen info-stand. Norges Sjømatråd vil grille sjømat og fisk som deles ut til publikum. Det vil også være organisk Fairtrade-kaffe og te fra The Edge

Medarrangør VisitTromsø representerer Bærekraftig reiseliv, og har egen lokal turistinformasjon ved Kirkeparken. Ta turen innom for informasjon om alle de spennende mulighetene du har som turist i nord!

Framtiden i våre hender har sin egen el-sykkel man kan prøve utenfor Gjensidige-gården, og her er det sykkelverksted fra 15, før dette fortsetter som en del av Veita sitt arrangement Sy&Sykkel, som holdes på Veita på kvelden og resten av uka. 

Utenfor Kirkeparken vil det være fiskesuppe i kopp fra Skarven, smaksprøver fra Egon, og Scandic stiller med monstergrill med mye spennende mat, i samarbeid med Matsentralen. På Stortorget står Norges Sjømatråd med grill og smaksprøver. Her finner du også Egon med kaffe, te, kakao og kjeks!

Det vil være lokale representanter for alle bærekraftsmålene samlet i Storgata utenfor Kirkeparken, så stikk gjerne innom for en prat eller en inspirerende diskusjon. Blant andre vil du kunne møte Tromsø Arctic Pride, Matsentralen, Tromsø Kommune, ASVO og UiT.

Program for dagen:

Kl.11.00-11.30

Torgtrening med SATS på Stortorget. Bærekraftsmål nr. 4, God helse» 30 min.

Kl.11.00-14.30

I Storgata ved kirka kan alle besøkende være med på en online quiz med spørsmål knyttet til FNs bærekraftmål. For å finne svarene må du gå innom vårt fellesområde i Storgata like ved Kirkeparken, utenfor Gjensidige-gården og på Stortorget. De som er med på quizen er med i trekningen om å få fine premier fra sentrum.

Kl.14.30 

Premietrekning og -utdeling for quiz-deltakerne på Stortorget.

Kl.15.00-15.30

Torgtrening med SATS på Stortorget

Alle er hjertelig velkomne til å ta del i markeringen av FNs Verdens Miljødag denne tirsdagen. Enten man vil være med på quizen, snakke med noen av bidragsyterne, være med på en eller begge torgtreninger, eller bare ta seg en kaffe eller en fiskeburger og se på folkelivet: Vi ses i sentrum!